| Autor |
Mesaj |
Lucius Administrator

Data inscrierii: 21/Mar/2007 Mesaje: 58 Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 12/08/2007 13:27 Titlul subiectului: De ce sunteti vegetarian? |
|
|
La acesta intrebare am sa raspund eu mai intai.
Regimul de viata vegetarian (vegan) este cel mai sanatos regim nutritiv care te poate ajuta sa duci o viata sanatoasa, si fara boli care se datoreaza abuzurilor si alimentelor care nu sunt sanatoase pentru organism.
Un al doilea motiv este ca asa ne-a prescris Dumnezeu inca de la creatiune, Geneza 1. 29 <Si Dumnezeu a zis: "Iata ca v-am dat orice iarba care face samânta si care este pe fata întregului pamânt, si orice pom, care are în el rod cu samânta: aceasta sa fie hrana voastra.">
Si mai nou prin ultimele cercetari seriose in domeniu sa descoperit ca un regim de viata vegetarian, te "scuteste" de obezitate, boli cardiovasculare, cancer, boli autoimune, diabet, si alte boli ale civilizatiei in care traim. |
|
| Sus |
|
 |
vintage Junior

Data inscrierii: 15/Aug/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: 15/08/2007 19:55 Titlul subiectului: |
|
|
is veg datorita consideratiei fata de suferinta animalelor si mai apoi datorita milioanelor de avantaje sanogene pe care le ofera aceasta dieta  |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 15/08/2007 21:36 Titlul subiectului: |
|
|
Salut, vintage
ma bucur ca ai ales acest fel de dieta/regim de viata, ma bucur ca esti un aparator al drepturilor animalelor, o sa gasesti aici pe forum sprijin, prieteni cu care sa iti impartasesti ideile.
Sunt curios cam de cand esti vegetarian? <<(eu cam in jur de doi ani)>> |
|
| Sus |
|
 |
vintage Junior

Data inscrierii: 15/Aug/2007 Mesaje: 2
|
Trimis: 19/08/2007 23:33 Titlul subiectului: |
|
|
si eu tot de doi ani. de fapt in decembrie fac 2 ani. mi-am ales o luna deosebit de proasta de a deveni vegetariana, o luna inc are primeaza ..carnea de porc, caltabosul, carnatii, sarmalele, racitura etc si inc are nu prea exista fructe si legume proaspete... Dar ambitia a fost mai mare, si ma bucur ca a fost asa  |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 21/08/2007 22:23 Titlul subiectului: |
|
|
| Ma bucur, ai avut ambitia sa faci acest pas, si tineo tot asa ! |
|
| Sus |
|
 |
monica Junior 2

Data inscrierii: 29/Aug/2007 Mesaje: 21
|
Trimis: 29/08/2007 20:19 Titlul subiectului: vegetariana? |
|
|
| Eu recunosc ca mai gresesc uneori si mananc si mancare nesanatoasa,gen mititei sau sarmale,insa Medicul Virgiliu Stroescu mi-a schimbat foarte mult felul in care gandesc si ma hranesc. Acum vara mananc numeroase salate si fructe,mai ales cele romanesti sunt extraordinar de gustoase. Cititi cartea "Studiul China" si veti avea multe de invatat de acolo !!! Multumesc D-lui Stroescu pentru sfaturile pe care le da la televizor, sper ca si altii sa fi urmat asta dieta sanatoasa pe care sa o transforme intr-un stil de viata. |
|
| Sus |
|
 |
monica Junior 2

|
Trimis: 01/09/2007 21:04 Titlul subiectului: |
|
|
| Ce diferenta este intre vegetarian si vegan? Eu tind sa fiu vegetariana,cuvantul vegan nu imi place,poate pt ca nu il inteleg. |
|
| Sus |
|
 |
monica Junior 2

|
Trimis: 05/09/2007 21:58 Titlul subiectului: |
|
|
| Inseamna ca eu tind spre"vegan" dar totusi ,si fara incaltaminte din piele? |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 10/09/2007 17:22 Titlul subiectului: |
|
|
| Nu ma grabesc sa ma consider vegan, trebuie sa mai studiez domeniul acesta, eu deocamdata sunt vegetarian strict. |
|
| Sus |
|
 |
monica Junior 2

|
Trimis: 18/10/2007 12:38 Titlul subiectului: |
|
|
| Lucius a scris: | | Nu ma grabesc sa ma consider vegan, trebuie sa mai studiez domeniul acesta, eu deocamdata sunt vegetarian strict. | Felicitari daca reusesti,eu mai gust uneori carne,e adevarat ca extraordinar de rar,dar sper sa ma dezobisnuiesc,sa deven chiar vegetariana convinsa.  |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 18/10/2007 14:27 Titlul subiectului: |
|
|
Nu e bine sa sari direct la vegan ca sa zic asa.
Cunostintele se capata treptat, asa trebuie si tu sa faci pasii treptat. Nu sari peste 3 trepte sau ca sa zic asa sari scara ! |
|
| Sus |
|
 |
dan ilie Junior

Data inscrierii: 05/Dec/2007 Mesaje: 1 Localitate: bacau
|
Trimis: 09/12/2007 19:11 Titlul subiectului: APROAPE... VEGETARIAN |
|
|
EU AM FOST VEGETARIAN UN AN DUPA CE AM CITIT MULTIPLE ARTICOLE CU PRIVIRE LA ALIMENTATIA SANATOASA SI AM VRUT SA MA CONVING CA NU VOI MURI DE FOAME SI ALTE CHESTII DE GENU ASTA CARE SE SPUN DESPRE VEGETARIENI.
NU AM AVUT NICI O PROBLEMA DOAR MOMENTUL SI .BANII M-AU FACUT SA RENUNT MOMENTAN CACI ACEST MOD DE VIATA IMPLICA DUPA CUN BINE STITI O MARE RISIPA DE TIMP PT GATIT,CUMPARATURI IN CONDITIILE UNEI VIETI DE STUDENT LA CAMIN PRESUPUNE NISTE DIFICULTATI CAM GREU DE TRECUT
IN ACEL AN ANUL TRECUT AM INCEPT SA PRACTIC ATLETISMUL SI M-AM AMBITIONAT LA FACULTATE SA AM MEDIA 10 SI AM REUSIT SA-MI FAC SI O F BUNA CONDITIE FIZICA (AM OBS LA EXCURSII IN MUNTI EU STUDIEZ GEOGRAFIA SI AM FOST IN MULTE PRACTICI, SI LA MECIURILE DE FOTBAL PE CARE LE JUCAM CU BAIETII).
ACUM MANANC RAR CARNE, DE SARBATORI SI IN REST DOAR PESTE SI PASARE INSA PE VIITOR CAND VOI FI 'INDEPENDENT VOI FI SIGUR VEGETRIAN 100% POATE SI VEGAN  |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 12/12/2007 08:58 Titlul subiectului: |
|
|
Regimul de viata vegetarian necesita timp din partea ta, dar daca esti putin comod nu prea e bine, daca nu poti sa iti faci rost de toti nutrientii necesari din alimentarie , iti recomand sa o iei mai usor cu acest regim de alimentatie, si sa inveti pe parcurs mult mai multe.
Povestea cu cand am sa fiu independent, am sa o iau de la capat nu prea tine, pentru ca in direrite ocazii ale vietii, apar diverse obligatii de care sa te tii, sau esti responsabil ! |
|
| Sus |
|
 |
adinasavu Junior

Data inscrierii: 16/Ian/2008 Mesaje: 4 Localitate: Bucuresti
|
Trimis: 16/01/2008 22:35 Titlul subiectului: |
|
|
| Lucius a scris: | Regimul de viata vegetarian necesita timp din partea ta, dar daca esti putin ușor nu prea e bine, daca nu poti sa iti faci rost de toti nutrientii necesari din alimentarie , iti recomand sa o iei mai usor cu acest regim de alimentatie, si sa inveti pe parcurs mult mai multe.
Povestea cu cand am sa fiu independent, am sa o iau de la capat nu prea tine, pentru ca in direrite momente ale vietii, apar diferite obligatii de care sa te tii, sau esti responsabil ! |
De acord cu Lucius....este important..esential..sa fii ff bine documentat, sa o iei treptat, sa iti reeduci gusturile catre alimentatia naturala....am inceput in urma cu 6 ani, prin renuntarea la sare, zahar, prajeli..si..in acesti ani, mai precis de 1 an, am realizat vegan ma simt ff bine, arat bine si radiez de energie pozitiva  _________________ ASavu |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 20/01/2008 17:23 Titlul subiectului: |
|
|
Bine ai venit Adina ma bucur ca esti interesata, de propia sanatate si de un regim de viata sanatos !
Am vazut ca mi-ai apreciat ideea, totul e sa fii bine echilibrat ca daca o incepi brusc si o dai in bara, s-ar putea sa fii o pricina de poticnire !
Ma bucur pentru tine ! |
|
| Sus |
|
 |
Puiu Junior

Data inscrierii: 15/Iun/2008 Mesaje: 1 Localitate: turceni
|
Trimis: 15/06/2008 14:49 Titlul subiectului: De ce si de cand? |
|
|
Buna, tuturor...
sunt Puiu si sunt vegetarian de putin timp...
am fost in concediu la Herghelie, Mures si am trait o experienta placuta...Am recunoscut oameni minunati...
la o luna dupa Herghelia, sunt destul de motivat sa pastrez "calea"...
si eu vreau sa slabesc vreo 10 kg...si imi e foarte greu! mancarea fara carne este mai sanatoasa dar, daca o gatesti bine, e mai gustoasa si, mai ales, prin continutul mare de carbohidrati, ingrasa!
cred ca, pentru cei care vor sa slabeasca si sa ramana vegetarieni, trebuie sa se inspire din regimul Montignac si sa separe, oarecum, in cadrul aceleiasi mese, glucidele de grasimi...
in rest, regimul imi prieste si, 2-3 kg tot am slabit...
sper sa avem discutii placute si sa ne inmultim!
va urez numai bine! _________________ sa ne fie medicamentele alimente si alimentele medicamente! |
|
| Sus |
|
 |
Lucius Administrator

|
Trimis: 29/06/2008 20:59 Titlul subiectului: |
|
|
Salut Puiu,
Acest forum, nu prea e populat si nu prea e multa lume pe aci activa.
Am un alt forum unde sunt tot eu administrator, acolo e ceva mai multe lume si e mai activa.
http://vegetarieni.3xforum.ro/ |
|
| Sus |
|
 |
Vic30 Junior

Data inscrierii: 28/Iun/2015 Mesaje: 1 Localitate: Constanta
|
Trimis: 24/07/2015 02:55 Titlul subiectului: etic |
|
|
Sunt vegetariana, aproape vegan, din motive etice, mai întocmai respect si sustin dreptul la viata al tuturor fiintelor de pe Pamant.  _________________ "A tine o dieta e singurul joc la finalul caruia castigi cand pierzi."-[url=https://www.organicplant.ro]Organic Plant[/url] |
|
| Sus |
|
 |
|