Bine v-am gasit!

Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forumul Vegetarienilor -> Sa ne cunoastem
Autor Mesaj
ancabuhus
Junior
Junior

Data inscrierii: 24/Apr/2009

MesajTrimis: 24/04/2009 09:17    Titlul subiectului: Bine v-am gasit! Raspunde cu citat (quote)

Buna tuturor si Hristos a inviat! :-)

Ma numesc Anca si vor sa devin ovo-lacto-vegetariana (deocamdata... din ocazie ce pe parcursul anilor vreau sa renunt la tot ce e produs animal ) din diferite motive pe care le-am analizat destul de mult( si zic eu si bine) inainte de a lua aceasta decizie.
M-am inscris pe acest forum din dorinta de a gasi printre voi, persoane-ghid in alegerea unui meniu echilibrat.
Sunt constienta ca nu am informatiile necesare pentru a nu ma trezi intr-o anemie acuta.

De aceea, întâia mea mare rugaminte fata de voi, cei ce sunteti deja trecuti prin aceasta perioada de tranzit a stilului de viata, este de a-mi recomanda documentatie in vederea informarii asupra unui echilibru alimentar.

As aprecia sa imi descrieti si modalitatea prin care ati reusit sa faceti acest tranzit. Ati mers la un doctor nutritionist? Ati consultat doar carti de specialitate?

Astept cu nerabdare recomandarile si raspunsurile voastre !

Va multumesc!

Cu drag si sperante in bine,
compact
Junior
Junior

Data inscrierii: 17/Noi/2009

MesajTrimis: 17/11/2009 19:36    Titlul subiectului: Re: Bine v-am gasit! Raspunde cu citat (quote)

ancabuhus a scris:
Ma numesc Anca si doresc sa devin ovo-lacto-vegetariana (deocamdata... din moment ce pe parcursul anilor vreau sa renunt la tot ce e conceput animal ) din diferite motive pe care le-am analizat destul de mult( si zic eu si bine) inainte de a lua aceasta decizie.

daca ai luat decizia de a deveni vegetariana nu mai amana....mai tarziu vei regreta ca ai ezitat ;)

ancabuhus a scris:
M-am inscris pe acest forum din dorinta de a gasi printre voi, persoane-ghid in alegerea unui meniu echilibrat.
Sunt constienta ca nu am informatiile necesare pentru a nu ma destepta intr-o anemie acuta.

nu ai cum sa devii anemica din cauza unui regim nutritiv mai bun decat cel pe care il ai acum Smile.
vei avea vitamine din fructe si legume si proteine din oua si lapte. Pe internet gasesti numeroase retete, iar in librarii carti de bucate vegetariene.

gandeste-te ca diversitatea regimului tau alimentar nu depinde de prezenta carnii....ci a legumelor ;)

ancabuhus a scris:
De aceea, întâia mea mare rugaminte fata de voi, cei ce sunteti deja trecuti prin aceasta perioada de tranzit a stilului de viata, este de a-mi recomanda documentatie in vederea informarii asupra unui echilibru alimentar.

e bine ca vrei sa ai echilibru. daca simti nevoia discuta cu un nutritionist. eu nu am facut-o si sunt de aproape 2 ani vegetariana, dar incerc sa mananc mancare cat mai diversificata si incerc tot felul de retete noi.
Sus
Vezi profilul utilizatorului Trimite mesaj privat
ancabuhus
Junior
Junior

MesajTrimis: 18/11/2009 15:58    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

:-)
Chiar incepusem sa cred ca forum-ul e clar in hibernare.
In legatura cu alimentatia unui lacto-ovo-vegetarian, e adevarat ca nu e mare filosofie; iti trebuie doar vointa de a te informa. Atentie trebuie acordata asimilarii vitaminelor, care difera de la persoana la persoana.
compact
Junior
Junior

MesajTrimis: 22/11/2009 10:02    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ancabuhus a scris:
:-)
Chiar incepusem sa cred ca forum-ul e clar in hibernare.
In legatura cu alimentatia unui lacto-ovo-vegetarian, e adevarat ca nu e mare filosofie; iti trebuie doar vointa de a te informa. Atentie trebuie acordata asimilarii vitaminelor, care difera de la persoana la persoana.

ce noutati ai? ai devenit vegetariana? ;))
Sus
ancabuhus
Junior
Junior

MesajTrimis: 23/11/2009 21:04    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ihiiiimmmmmmm ... fara tagada am luat nota 4 si m-am asezat...

Nu am dus lipsa carnii; asta e cea mai mica problema care as fi putut sa o intalnesc la un clipă dat.
Aiurea a fost faptul ca trebuia sa-mi gatesc acasa, iar de gatit efectiv nu am timp... Si cand s-a terminat si sezonul legumelor si fructelor...

Poate ai sa spui ca se gasesc legume si fructe in supermarket... Sincera sa fiu mai bine mananc o carne de oaie sau de vita decat legume si fructe importate sau crescute in sere...

O sa mai incerc... poate... Insa inainte de asta, voi pune la bataie un plan bine facut.

Tu esti o persoana vegetariana?
Care e meniul tau pe o saptamana(din sezonul rece)?

Toate cele bune!
compact
Junior
Junior

MesajTrimis: 24/11/2009 10:20    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

ancabuhus a scris:
Tu esti o persoana vegetariana?
Care e meniul tau pe o saptamana(din sezonul rece)?

sunt vegetariana de aproximativ 2 ani.

imi place sa gatesc, asa ca zilnic prepar cate ceva. acum chiar lucrez la un blog culinar ;))

ieri am facut humus si omleta, azi o sa fac o ciorba de legume si o tocanita de cartofi (nu am mai facut de mult).
maine o sa fac paine si legume la tigaie

daca vrei da-mi un PM cu id-ul tau de mess sa putem vorbi direct
Sus
ancabuhus
Junior
Junior

MesajTrimis: 24/11/2009 10:44    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

buhus_anca@yahoo.com Smile
Multumesc!
ancabuhus
Junior
Junior

MesajTrimis: 08/12/2009 11:07    Titlul subiectului: Raspunde cu citat (quote)

Salut,

Imi povestesti cum prepari humus-ul? Unde gasesti cel mai bun humus? Il cumperi gata preparat si ii mai adaugi tu ulei de masline si usturoi, sau cumperi boabele si il prepari de la zero?

Astept cu nerabdare raspunsul tau!

P.S.: Sunt mare fan al humus-ului. M-am indragostit de gustul lui in Israel, unde am facut cunostinta cu mancaruri delicioase si sanatoase. A fost cea mai buna perioada culinara din viata mea(6 luni).
Afiseaza mesajele pentru a le previzualiza:    Subiectul anterior : Subiectul urmator  
Creaza un subiect nou   Raspunde la subiect    Pagina de start a forumului Forumul Vegetarienilor -> Sa ne cunoastem Ora este GMT + 2 ore
Pagina 1 din 1

Mergi direct la:  
Nu puteti crea un subiect nou in acest forum
Nu puteti raspunde in subiectele acestui forum
Nu puteti modifica mesajele proprii din acest forum
Nu puteti sterge mesajele proprii din acest forum
Nu puteti vota in chestionarele din acest forum

Fa-ti si tu propriul forum GRATUIT, pe www.myforum.ro